Tassos Papadopoulos Center for Studies

Ανακοινώσεις / Άρθρα

Η επιτυχία της ένταξης στην Ευρωπαική Ένωση (Άρθρο του Χρύση Παντελίδη)

03/05/2020

Μετά την ίδρυση της Κυπριακής Δημοκρατίας, το 1960, η ένταξή της στην Ευρωπαϊκή Ένωση, πριν από 16 χρόνια και πιο συγκεκριμένα, την 1η Μαΐου 2004, σηματοδοτεί, δικαιολογημένα, ένα κορυφαίο σταθμό ...
Περισσότερα

Η ευγνωμοσύνη της Κύπρου στην Ελλάδα για την ένταξη στην Ευρωπαική Ένωση, σαν σήμερα το 2004 (Άρθρο του Χρύση Παντελίδη)

01/05/2020

Η ένταξη της Κυπριακής Δημοκρατίας στην Ευρωπαική Ένωση, σαν σήμερα το 2004, είναι αναμφίβολα η μεγαλύτερη επιτυχία του κυπριακού λαού, μετά την ίδρυση του ανεξάρτητου κυπριακού κράτους το 1960 και ...
Περισσότερα

Οι αντίξοες συνθήκες μετά το σωστό και σωτήριο ΟΧΙ (Άρθρο του Χρύση Παντελίδη)

28/04/2020

Την περασμένη Παρασκευή, συμπληρώθηκαν 16 χρόνια από τη διεξαγωγή του Δημοψηφίσματος της 24ης Απριλίου 2004, μέσω του οποίου οι Ελληνοκύπριοι απέτρεψαν τη διάλυση της Κυπριακής Δημοκρατίας και τη ...
Περισσότερα

Δήλωση του Διευθυντή του Κέντρου Μελετών Τάσσος Παπαδόπουλος, Χρύση Παντελίδη, αναφορικά με το ψευδές και παραπλανητικό δημοσίευμα της εφημερίδας Πολίτης (28/7/2019), για τον Τάσσο Παπαδόπουλο

 Δυστυχώς, η εφημερίδα "Πολίτης", συνέχισε χτες τη λασπολογία εναντίον του Τάσσου Παπαδόπουλου, σαν άλλοτε, με ψευδή και παραπλανητικά δημοσιεύματα. Η εμμονή της εν λόγω εφημερίδας εναντίον του Τάσσου Παπαδόπουλου για όσο ζούσε, έχει εξελιχθεί σε ψύχωση στα χρόνια μετά τον θάνατό του. 

Η λάσπη και τα ψέματα της εφημερίδας "Πολίτης", τόσο επί της ουσίας της πρότασης Ραούφ Ντενκτάς για την περιφραγμένη πόλη της Αμμοχώστου, η οποία ορθώς απορρίφθηκε ομόφωνα από τον Πρόεδρο Παπαδόπουλο και το Εθνικό Συμβούλιο, τον Απρίλιο του 2003, όσο και επί του ότι - τάχατες - κρατήθηκε μυστική, καταρρίπτονται με μία δήλωση του τότε Κυβερνητικού Εκπροσώπου (4/4/2003), η οποία παρατίθεται και είναι δημοσιευμένη στην ιστοσελίδα του ΚΥΠΕ. 

------------------------------------------------------------------------------------- 
Κυβερνητικός Εκπρόσωπος - Ντενκτάς - Επιστολή 
ΚΥΠΕ - της Φανίτσας Ζαννέτου - ΚΥΠΡΟΣ/Λευκωσία 04/04/2003 18:37 

Η σημερινή επιστολή που απέστειλε στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Τάσσο Παπαδόπουλο ο Τ/Κ ηγέτης Ραούφ Ντενκτάς, δεν προσθέτει τίποτα το καινούργιο στην επιστολή του της 2ας Απριλίου, δήλωσε σήμερα το απόγευμα ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Κύπρος Χρυσοστομίδης, προσθέτοντας ότι η απαντητική απάντηση του Προέδρου Παπαδόπουλου θα κινείται στο ίδιο πλαίσιο της προηγούμενης. Απαντώντας σε ερωτήσεις μετά τη συνάντηση με τον αρχηγό του Κινήματος Πατριωτικής Ενότητας στα γραφεία της Επαλξης Ανασυγκρότησης του Κέντρου στη Λευκωσία, ο κ. Χρυσοστομίδης ανέφερε ότι η απάντηση του Προέδρου Παπαδόπουλου θα συζητηθεί στο Εθνικό Συμβούλιο που συνέρχεται την ερχόμενη Δευτέρα. ''Έχει ληφθεί η επιστολή του Ντενκτάς από τον Πρόεδρο, η νέα επιστολή δεν προσθέτει τίποτα το καινούργιο στην προηγούμενη επιστολή και η απάντηση του Προέδρου της Δημοκρατίας καλύπτει και τον κ. Ντενκτάς'', ανέφερε ο κ. Χρυσοστομίδης. Απαντώντας σε ερώτηση, ο κ. Χρυσοστομίδης είπε ότι η επιστολή κινείται στο ίδιο περιεχόμενο και φιλοσοφία της προηγούμενης του επιστολής. Ερωτηθείς αν η απάντηση του Προέδρου θα κινείται στο ίδιο περιεχόμενο της προηγούμενης απαντητικής του επιστολής, ο κ. Χρυσοστομίδης απάντησε καταφατικά. ''Νομίζω ότι είναι φυσιολογικό να το θεωρήσουμε έτσι, αλλά σας διαβεβαιώ ότι δεν υπάρχει τίποτα απολύτως το καινούργιο'', κατέληξε. Εξάλλου, όπως πληροφορείται το ΚΥΠΕ, τα πολιτικά κόμματα έχουν ήδη λάβει αντίγραφο της επιστολής, ενώ η απάντηση του Προέδρου Παπαδόπουλου αναμένεται να αποσταλεί στον κ. Ντενκτάς μετά τη συνεδρία του Εθνικού Συμβουλίου τη Δευτέρα. 
(ΚΥΠΕ/ΓΣΑ/ΡΑΓ) 
-------------------------------------------------------------------------------------- 

Πέραν τούτου, είμαστε υποχρεωμένοι να προσθέσουμε και να επαναλάβουμε δύο ιστορικές αλήθειες, οι οποίες προφανώς ενοχλούν τους συντάκτες τέτοιων δημοσιευμάτων: 

1. Οι χειρισμοί του Τάσσου Παπαδόπουλου τη διετία 2003 και 2004 στόχευαν στην επίτευξη μιας σωστής, λειτουργικής και βιώσιμης λύσης του Κυπριακού. Το Σχέδιο Ανάν, αν και υπήρξε βάση διαπραγμάτευσης από το 2002, επί Προεδρίας Γλαύκου Κληρίδη, όταν υποβλήθηκε, ΔΕΝ οδηγούσε τελικά σε μια τέτοια λύση, λόγω της τουρκικής αδιαλλαξίας και της υιοθέτησης από τα Ηνωμένα Έθνη των περισσότερων τουρκικών θέσεων επί των διαφόρων κρίσιμων πτυχών. Η απόρριψή του εν λόγω Σχεδίου, τον Απρίλιο του 2004, με τον τρόπο που έγινε, ήταν η μοναδική ενδεδειγμένη επιλογή, η οποία διέσωσε την Κυπριακή Δημοκρατία και επέτρεψε την ένταξή της στην Ευρωπαϊκή Ένωση τον Μάιο του 2004. 

2. Όλες οι καθοριστικές αποφάσεις του Τάσσου Παπαδόπουλου στο Κυπριακό είχαν, είτε την ομόφωνη στήριξη του Εθνικού Συμβουλίου, είτε τη στήριξη της συντριπτικής πλειοψηφίας (76%) των Ελληνοκυπρίων. 

Λευκωσία, 29 Ιουλίου 2019 

 

Γίνε φίλος

του Κέντρου Μελετών Τάσσος Παπαδόπουλος

Εγγραφείτε για να λαμβάνετε στον υπολογιστή σας ενημερωτικό υλικό.

Στείλτε μας

τα σχόλια σας

Στείλτε μας τα σχόλια σας για τους σκοπούς και τη δράση του Κέντρου Μελετών Τάσσος Παπαδόπουλος.

Δραστηριότητες

Νοεμβρίου 2020
Year  Month   Month  Year
SunMonTuWeThFrSa
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          

Σύνδεσμοι

Γραφείο Τύπου και Πληροφοριών
A.G.Leventis Foundation
Ίδρυμα Προώθησης Έρευνας
Κυπριακό Πρακτορείο Ειδήσεων
Ιδρύμα Κωνσταντίνος Γ. Καραμανλής
Ο Φιλελεύθερος
Dynamic Works
Sigma Live

Δημιούργημα της: Dynamic Works |

Με την ισχύ του: EasyConsole CMS